Home » Biljartvereniging

Bij ons worden er diverse wedstrijden gespeeld:

-  1x Libre -  KNBB District Midden-Holland                                                          https://knbbmiddenholland.nl

-  1x  3-banden - KNBB District Midden-Holland 

-  1x Libre - VBV (Boerenbond)                                                                             https://www.vbv-gouda.nl

-  2x 3-banden - VBV (Boerenbond)

 

Zin om komend seizoen te gaan biljarten.

- Libre of driebanden.

- Wij spelen bij de koninklijke en de boerenbond. Bij ons kan alles..

- Als vaste speler of als reserve

      Kom gezellig langs en vraag naar de mogelijkheden.

De Wintertransport allround biljarttoernooi

In de week van 26 maart hebben we de kwalificatie avonden gehad voor het De Wintertransport allround biljarttoernooi.

De avondwinnaars stonden vandaag in de halve finale. De geplaatste waren; Aad Boeters, John Rolloos, Martin Twigt en Frank Antonisse.

De eerste halve finale tussen John en Martin was er één om niet te vergeten. John mocht aanvangen en wist alleen de afstoot te maken. Waarna Martin zijn kans schoon zag en door in 1 beurt de benodigde caramboles te maken, zich als eerste te plaatsen voor de Finale.

De tweede halve finale was een stuk spannender. Frank wist een mooie voorsprong op te bouwen. Maar door het herhaaldelijk missen van de laatste benodigde driebander kon Aad sterk terugkomen. Met 2 prachtige driebanders wist Aad de zwaar bevochten overwinning over de streep te trekken.

En daar stonden ze dan; Martin en Aad in de finale. Martin begon sterk en kon een mooie voorsprong opbouwen. Eenmaal aangekomen bij de driebanders wilde de laatste maar niet lukken. En weer zagen we Aad sterk terugkomen. Het werd toch weer spannend! Martin had nog 1 driebander nodig en Aad nog maar 2. Maar na een verdedigend foutje van Aad, greep Martin zijn kans. En met een zucht van verlichting wist hij de partij te beslissen!

Als bonusspel was er ook nog het 4 kleurenspel. De deelnemers van de kwalificatie avonden mochten na de allround wedstrijd zich van hun beste kant laten zien door met zoveel mogelijk caramboles in 1 beurt zich te plaatsen voor de finale rondes.

Hiervoor zijn er 3 pogingen gegeven. De avond winnaars van de afgelopen week; Huib Oskam, "Mast", Martin Twigt en Sjaak van Wingerden.

Doormiddel van een afvalrace werden de uiteindelijke finalisten bepaald.

Ronde 1; helaas wist Sjaak er niet meer dan 1 uit 1 te maken.

Ronde 2; Huib had een mooie serie van 8. Maar helaas waren Mast (9) en Martin (10) te sterk.

De finale; logischerwijze tussen verdedigend kampioen Mast en Martin Twigt.

Mast mocht aanvangen en maakte een mooie serie van 16 caramboles. Aansluitend de beurt aan Martin. Met een overweldigende serie van 30 maakte hij een overduidelijk statement dat hij zich niet zomaar gewonnen gaf.

Mast had nog 1 poging om zijn titel te prolongeren. Maar een kleine inschattingsfout moest hij zijn poging helaas staken na 5 caramboles.

De nieuwe kampioen is bekend!

De terechte, sterke en dubbele winnaar van het De Wintertransport allround biljarttoernooi 2018;

MARTIN TWIGT!

Met dank aan;

Organisator en presentator: Rob Nederpelt
Scheids en prijsuitreiking: Anja van Venrooy
En natuurlijk alle deelnemers en supporters!